Rajala Ambassador 2018

RAJALA AMBASSADOR TUO ESIIN UUSIA KUVAAJIA

Rajala Ambassadorin tarkoituksena on nostaa esiin uusia kykyjä ja mentoroida heidän kehitystään kuvaajina. Taidokkaimpia suorituksia palkitaan koko kisan ajan. Tänä vuonna kilpailu järjestetään sekä Suomessa että Ruotsissa. Molemmista maista valitaan mukaan 12 kilpailijaa.

Kisaajat pääsevät toteuttamaan erilaisia haasteita valokuvaamisen ammattilaisten ohjauksessa. Osa kilpailijoista karsiutuu jokaisen tehtävän jälkeen, kunnes jäljellä on neljä finalistia molemmista maista.

Vuoden 2018 Rajala Ambassador-voittajat Suomesta ja Ruotsista valitsee World Press Photo of the Year 2017 -voittaja, turkkilainen valokuvaaja ja kuvajournalisti Burhan Ozbilici. Ozbilici oli kuvaamassa taidenäyttelyn avajaisia Ankarassa vuonna 2016, kun turkkilainen poliisi ampui avajaispuhetta pitäneen Venäjän suurlähettilään.

KILPAILUN AIKATAULU

Haku Rajala Ambassador 2018 –kilpailuun
kesäkuu – elokuu 2018

Kilpailun osatehtävät (4 kpl)
syyskuu – joulukuu 2018

Finaali ja voittajan valitseminen
tammikuu – helmikuu 2019

Kilpailun säännöt »

Info
Info

RAJALA AMBASSADOR –KILPAILUN TAUSTAA

Rajala Ambassador järjestettiin ensimmäisen kerran 2016. Idea kilpailun järjestämiseen syntyi, kun Rajalassa mietittiin miten yritys voisi parhaiten tukea uraansa aloittelevia valokuvaajia.

Kilpailuun haki satoja innokkaita kuvaajia, joten sitä päätettiin jatkaa myös seuraavana vuonna. Vuoden 2016 Ambassador-voittajaksi selviytyi Ville Pääkkönen. Vuoden 2017 Ambassadoriksi valikoitui puolestaan upeaa asennetta ja kehitystä koko kilpailun ajan osoittanut Samira Lee.

Nyt järjestettävä Rajala Ambassador on järjestyksessään kolmas. Vuoden 2018 kilpailulla pohjustetaan samalla 2019 koittavaa Rajalan toiminnan 100. juhlavuotta. Kilpailu myös laajenee ensimmäistä kertaa Ruotsiin.