Rajala Ambassador 2018

Rajala ambassador 2018 – Med fotografen

Anmälningstiden för den tredje Rajala Ambassador-tävlingen pågår! För att hedra det kommande 100-årsjubileet kommer tävlingen att ligga på en ännu högre nivå än tidigare. Temat för årets tävling är Med fotografen.

World press photo

Rajala Ambassador 2018 lyfter fram nya fotografer

Rajala Ambassador syftar till att lyfta fram nya talanger och stödja deras utveckling som fotografer och enastående prestationer belönas under hela tävlingen. I år kommer tävlingen att arrangeras både i Finland och Sverige och 12 deltagare kommer att väljas från båda länderna.

Deltagarna kommer att utföra olika uppgifter under ledning av professionella fotografer. Efter varje uppgift elimineras en del av deltagarna tills det återstår fyra finalister från båda länderna.

Årets 2018 Rajala Ambassador-vinnare från Finland och Sverige väljs av den turkiska fotografen och fotojournalisten Burhan Ozbilici som vann World Press Photo of the Year 2017. Ozbilici fotograferade invigningen av en konstutställning i Ankara 2016, då en turkisk polis sköt den ryske ambassadören mitt under hans öppningstal.

Teema

2018 Rajala Ambassadors tema är Med fotografen. Varje uppgift har dessutom sitt eget ämne som deltagarna tolkar på sitt eget sätt.  

Haku

Ansökningstiden går ut i augusti 2018. Efter valet kommer deltagarna att genomföra fyra deluppgifter, varefter de fyra finalisterna gör den sista uppgiften.

Mentorit

Toppfotografer inom sina egna områden fungerar som fotografernas stödpersoner och mentorer. De deltar även i juryn för deltävlingarna tillsammans med medarbetare från Rajala.

Palkinto

Vinnaren av tävlingen, som utses av huvuddomaren, får titeln Rajala Ambassador 2018, ett presentkort på 30 000 kronor till Rajala Pro Shop, samt möjlighet att arbeta som fotograf för Rajala under jubileumsåret.

Prenumerera på Ambassador nyhetsbrev

Tulkitse teema

TOLKA TEMAT ”MED FOTOGRAFEN” OCH ANSÖK OM ATT FÅ DELTA

Rajala Pro Shop har varit med fotografen sedan 1919. Under den här tiden har vi haft nöjet och äran att både följa hur fotografering har förvandlats och utvecklats samt banbrytande pionjärers arbete fram till idag, när man tar fler bilder än någonsin.

Du ansöker till Rajala Ambassador genom att fylla i det bifogade formuläret och skickar in en bild av ansökningsuppgiften, där du tolkar din syn på temat Med fotografen. Utöver det tekniska genomförandet värdesätter vi även kreativitet och personligt perspektiv – Vad innebär ”Med fotografen” för dig?

Du kan anmäla dig till tävlingen fram till den 30 augusti 2018.

Regler »

Delta genom att fylla i blanketten och bifoga ditt tävlingsbidrag.